06-05-2024 do 10-05-2024
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
Poniedziałek 06-05-2024 | Zupa mleczna z płatkami jaglanymi z żurawiną; Chleb: Żytnio-razowy,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem i dżemem z kiwi. | Krem neapolitański z groszkiem ptysiowym na wywarze drobiowo-warzywnym; Kasza bulgur, łopatka duszona z warzywami; Herbata z cytryną; Banan. | Jabłko pieczone z cynamonem; Krakersy. |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6,7 | Alergeny:1,6 | |
Wtorek 07-05-2024 | Bawarka; Chleb: żytnio-pszenny: Cegła, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, schabem tradycyjnym, pomidorkiem koktajlowym i roszponką; Melon. | Zupa fasolowa z ziemniakami na wywarze drobiowo-warzywnym; Naleśniki z serkiem waniliowym i musem brzoskwiniowym; Woda źródlana; Papryka do chrupania. | Herbata imbirowa; Chleb: żytnio-pszenny: Cegła,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, pastą jajeczną, ogórkiem i rzodkiewką. |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6,7 | Alergeny:1,2,6,8 | |
Środa 08-05-2024 | Herbata Rooibos z cytryną; Chleb: graham,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, pastą z makreli wędzonej, papryką i szczypiorkiem. | Zupa brokułowa na wywarze drobiowo warzywnym; Ziemniaki pieczone, gyros drobiowy; Sos jogurtowo-czosnkowy z ogórkiem; Herbata miętowa; Pomarańcza. | Płatki miodowe na mleku; Banan. |
Alergeny:1,2,3,6,8 | Alergeny:1,2,6,7 | Alergeny:1,6 | |
Czwartek 09-05-2024 | Kakao; Serdelek na gorąco z ketchupem; Ketchup; Chleb: żytnio-pszenny: bawarski,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem; Gruszka. | Żurek staropolski z jajkiem na wywarze drobiowo-warzywnym; Knedle z truskawkami ze śmietaną; Kalarepka słupki; Kompot z agrestu; Jabłko. . | Mleko; Chleb: żytnio-pszenny Piastowski,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, szynką drobiową, rucolą i pomidorkiem. |
Alergeny:1,2,6 | Alergeny:1,2,6,7 | Alergeny:1,6 | |
Piątek 10-05-2024 | Zupa mleczna z kolorowym makaronem; Chleb: żytni z żytem;pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem i konfiturą z czerwonej porzeczki. | Zupa pietruszkowa z lanymi kluseczkami; Ziemniaki, stek z cebulą; Surówka z młodej kapusty; Woda źródlana; Cytryna z miodem. | Kawa Inka; Babka waniliowo-kakaowa (własnego wypieku); Pomelo. |
Alergeny:1,2,6 | Alergeny:1,2,6,7 | Alergeny:1,2,6 |
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2. - Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.
- Skorupiaki oraz produkty pochodne.
*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.