Jadłospis

Jadłospis od 27-01-2025 do 31-01-2025

              
ŚNIADANIE I
                  ŚNIADANIE II                          
OBIAD
  PODWIECZOREK
Poniedziałek 27-01-2025Herbata z cytryną; Chleb:
Żytnio-pszenny: Dworski,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, twarożkiem śmietankowym, papryką i sałatą lodową.
Gruszka gotowana
w syropie waniliowym; Krakersy.
Krupnik z ziemniakami na wywarze drobiowo-warzywnym;
Makaron z kurczakiem i szpinakiem z sosem pomidorowym;
Woda źródlana.  
Jabłko.
Alergeny:1,6Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Wtorek
28-01-2025
Bawarka;
Chleb:
żytni
z żytem,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, schabem wędzonym, ogórkiem świeżym
i szczypiorkiem.  
Budyń malinowy;
Melon.
Zupa marchwiowa
z lanymi kluseczkami na wywarze drobiowo-warzywnym;
Ziemniaki, mielone
w sosie warzywnym
z ciecierzycą;
Herbata miętowa.  
Banan.  
Alergeny:1,6Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Środa
29-01-2025
Zupa mleczna
z zacierką;
Chleb:
żytnio-pszenny: Doktora,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem i dżemem brzoskwiniowym.  
Tosty z serem żółtym
i ketchupem; Herbata owocowa.
Żurek staropolski na wywarze drobiowo-warzywnym;
Ryż zapiekany
z jabłkiem, z sosem jogurtowo-waniliowym;
Herbata rumiankowa
z cytryną.  
Gruszka.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6Alergeny:1,2,6,7
Czwartek
30-01-2025
Herbata Rooibos; Chleb:
pszenno-żytni
na zakwasie,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, pastą jajeczną,
z rzodkiewką
i szczypiorkiem.  
Koktajl mleczno-truskawkowy; Wafle kukurydziane.
Krem warzywny
z grzankami na wywarze drobiowo-warzywnym;
Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy; Ogórek kiszony; Kompot wieloowocowy.
Mandarynka.
Alergeny:1,2,6,8Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Piątek           31-01-2025Herbata Ell Grey
z cytryną;
Chleb:
żytni z dynią,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, polędwicą sopocką, pomidorem i sałatą.  
Mleko;
Murzynek
z polewą kakaową;
Pomarańcza.
Barszcz czerwony na wywarze drobiowo-warzywnym;
Ziemniaki, paluszki rybne z fileta;
Surówka z czerwonej kapusty z papryką
i jabłkiem ze śmietaną; Woda źródlana.
Banan.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6Alergeny:1,2,3,6,7

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Mleko i produkty pochodne.
  7. Seler i produkty pochodne.
  8. Gorczyca i produkty pochodne.
  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  10. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
    10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2.
  11. Łubin i produkty pochodne.
  12. Mięczaki i produkty pochodne.
  13. Skorupiaki oraz produkty pochodne.

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.

Skip to content