Jadłospis

Jadłospis od 12-05-2025 do 16-05-2025

              
ŚNIADANIE I
                  ŚNIADANIE II                        
 OBIAD
  PODWIECZOREK
Poniedziałek 12-05-2025Kawa zbożowa na mleku;
Chleb:
pszenno-żytni: Cegła,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, wątrobianką wędzoną i ogórkiem kiszonym.  
Gruszka gotowana w syropie waniliowym; Biszkopty.Zupa wielowarzywna zabielana na wywarze drobiowo-warzywnym; Makaron z sosem bolońskim;
Papryka do chrupania;
Herbata z cytryną.
Banan.
Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,2,6Alergeny:1,2,6,7
Wtorek
13-05-2025
Herbata miętowa; Chleb:
żytnio-pszenny: Dworski,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, pastą
z sera żółtego, roszponką
i pomidorkiem koktajlowym.
Maślanka truskawkowa; Chrupki kukurydziane.  Krem z brokuła
z grzankami na wywarze drobiowo-warzywnym; Ziemniaki pieczone, kotlet drobiowy panierowany
w sezamie;
Mizeria;
Woda źródlana.  
Jabłko.  
Alergeny:1,6,8Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Środa
14-05-2025
Bawarka;
Chleb:
żytnio-pszenny: Doktora,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, szynką wiejską, papryką
i szczypiorkiem.  
Płatki zbożowe na mleku;
Melon.
Zupa ogórkowa
z ziemniakami na wywarze drobiowo-warzywnym;
Kasza kus-kus, karkówka duszona
z warzywami;
Herbata koperkowa
z cytryną.
Kiwi.
Alergeny:1,6,7Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,2,6,7
Czwartek
15-05-2025
Herbata Ell Grey
z cytryną;
Chleb:
pszenno-żytni na zakwasie,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem; Jajecznica na szynce;
Rucola.
Kisiel brzoskwiniowy; Pomarańcza.  Barszcz biały
z kiełbaską na wywarze drobiowo-warzywnym;
Pierogi ruskie
z cebulką;
Słupki z marchewki; Woda źródlana.
Banan.
Alergeny:1,2,6Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Piątek           16-05-2025Mleko;
Chleb:
żytni
z żytem,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, kiełbasą żywiecką, pomidorem
i sałatą rzymską.  
Herbata Rooibos; Ciasto marchewkowe
z polewą maślano-serową (własnego wypieku);
Jabłko.
Zupa makaronowa na wywarze drobiowo-warzywnym;
Ziemniaki, paluszki rybne z fileta;
Surówka z młodej kapusty;
Herbata z owoców leśnych.
Gruszka.
Alergeny:1,6,7Alergeny:1,2,6Alergeny:1,2,3,6,7

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Mleko i produkty pochodne.
  7. Seler i produkty pochodne.
  8. Gorczyca i produkty pochodne.
  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  10. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
    10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2.
  11. Łubin i produkty pochodne.
  12. Mięczaki i produkty pochodne.
  13. Skorupiaki oraz produkty pochodne.

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.

Skip to content