Jadłospis


06-05-2024 do 10-05-2024

     ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 06-05-2024Zupa mleczna z płatkami jaglanymi z żurawiną; Chleb: Żytnio-razowy,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem i dżemem z kiwi.Krem neapolitański z groszkiem ptysiowym na wywarze drobiowo-warzywnym;
Kasza bulgur, łopatka duszona z warzywami; Herbata z cytryną; Banan.  
Jabłko pieczone z cynamonem; Krakersy.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Wtorek 07-05-2024Bawarka; Chleb: żytnio-pszenny: Cegła, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, schabem tradycyjnym, pomidorkiem koktajlowym i roszponką; Melon.  Zupa fasolowa z ziemniakami na wywarze drobiowo-warzywnym;
Naleśniki z serkiem waniliowym i musem brzoskwiniowym; Woda źródlana; Papryka do chrupania.
Herbata imbirowa; Chleb: żytnio-pszenny: Cegła,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, pastą jajeczną, ogórkiem i rzodkiewką.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,2,6,8
Środa 08-05-2024Herbata Rooibos z cytryną; Chleb: graham,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, pastą z makreli wędzonej, papryką i szczypiorkiem.Zupa brokułowa na wywarze drobiowo warzywnym; Ziemniaki pieczone, gyros drobiowy; Sos jogurtowo-czosnkowy z ogórkiem; Herbata miętowa; Pomarańcza.Płatki miodowe na mleku; Banan.  
Alergeny:1,2,3,6,8Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Czwartek   09-05-2024Kakao; Serdelek na gorąco z ketchupem; Ketchup; Chleb: żytnio-pszenny: bawarski,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem; Gruszka.Żurek staropolski z jajkiem na wywarze drobiowo-warzywnym; Knedle z truskawkami ze śmietaną; Kalarepka słupki; Kompot z agrestu; Jabłko. .Mleko; Chleb: żytnio-pszenny Piastowski,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, szynką drobiową, rucolą i pomidorkiem.  
Alergeny:1,2,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Piątek           10-05-2024Zupa mleczna z kolorowym makaronem;
Chleb: żytni z żytem;pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem i konfiturą z czerwonej porzeczki.  
Zupa pietruszkowa z lanymi kluseczkami; Ziemniaki, stek z cebulą; Surówka z młodej kapusty; Woda źródlana; Cytryna z miodem.Kawa Inka; Babka waniliowo-kakaowa (własnego wypieku); Pomelo.
Alergeny:1,2,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,2,6

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Mleko i produkty pochodne.
  7. Seler i produkty pochodne.
  8. Gorczyca i produkty pochodne.
  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  10. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
    10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2.
  11. Łubin i produkty pochodne.
  12. Mięczaki i produkty pochodne.
  13. Skorupiaki oraz produkty pochodne.

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.

Skip to content