Jadłospis


24-06-2024 do 28-06-2024

     ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 24-06-2024Zupa mleczna z płatkami jaglanymi; Chleb: Żytnio-pszenny: Dworski,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem i powidłami śliwkowymi.  Zupa szczawiowa z jajkiem na wywarze drobiowo-warzywnym;
Makaron w pomidorach z kiełbaską; Papryka do chrupania; Herbata z cytryną; Banan.  
Jabłko pieczone z cynamonem; Krakersy.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Wtorek 25-06-2024Herbata truskawkowa; Chleb: żytnio-pszenny: Piastowski, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, wątrobianką wędzoną, ogórkiem i szczypiorkiem; Pomarańcza.Zupa pieczarkowa zabielana na wywarze drobiowo-warzywnym; Racuchy z brzoskwinią i z cukrem pudrem; Woda źródlana.  Bawarka; Chleb: żytnio-pszenny: Piastowski,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, pastą jajeczną, pomidorkiem koktajlowym i rzodkiewką.
Alergeny:1,2,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,2,6,8
Środa 26-06-2024Herbata koperkowa; Chleb: żytnio-pszenny ze słonecznikiem, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, serem żółtym, roszponką i kiełkami.Zupa ryżowa na wywarze drobiowo warzywnym; Ziemniak, gulasz wieprzowy; Ogórek kiszony; Herbata rumiankowa z cytryną; Jabłko.Płatki kukurydziane na mleku; Banan.  
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Czwartek   27-06-2024Herbata Rooibos; Chleb: żytnio-pszenny: bawarski,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, serkiem śmietankowym; pomidorem i szczypiorem; Pomarańcza.  Zupa leczo z ziemniakami na wywarze drobiowo-warzywnym; Ryż z sosem śmietanowo-malinowym; Kompot wiśniowy. .Herbata zielona; Chleb: żytnio-pszenny: bawarski,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, pastą z makreli w pomidorach, z rucolą i papryką.  
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,2,3,6,8
Piątek           28-06-2024Zupa mleczna z makaronem;
Chleb: żytni z żytem;pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem i dżemem porzeczkowym.
Zupa krem warzywny z grzankami  na wywarze drobiowo-warzywnym; Ziemniaki, jajko sadzone; Sałata lodowa ze śmietaną; Woda źródlana; Jabłko.Herbata Ell Grey z cytryną; Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką(własnego wypieku).
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,2,6

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Mleko i produkty pochodne.
  7. Seler i produkty pochodne.
  8. Gorczyca i produkty pochodne.
  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  10. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
    10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2.
  11. Łubin i produkty pochodne.
  12. Mięczaki i produkty pochodne.
  13. Skorupiaki oraz produkty pochodne.

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.

Skip to content