Jadłospis

28-06-2021 do 2-07-2021

 ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 28-06-2021Herbata z cytryną,
chleb: żytni,pszenno-żytni, z masłem, Almette pomidorowym
i szczypiorkiem,
banan.
Krupnik z ziemniakami,
ryż z sosem śmietankowo – malinowym,
woda źródlana.
Herbata koperkowa,
chleb: żytni,pszenno-żytni, z masłem, polędwicą ze wsi, sałatą i kiełkami brokułu.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Wtorek 29-06-2021Zupa mleczna z płatkami jaglanymi,
chleb: żytnio-pszenny z ziarnami,pszenno-żytni z masłem i dżemem,
melon.
Zupa marchwiowa z lanymi kluskami,
ziemniaki pieczone,
gyros z sosem czosnkowo-jogurtowym z ogórkiem,
herbata Rooibos,
arbuz.
Herbata zielona,
chleb: żytnio-pszenny z ziarnami,pszenno-żytni z masłem, pastą jajeczną, papryką i rzodkiewką.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,2,6,8
Środa 30-06-2021Herbata miętowa z cytryną,
chleb: pszenno-żytni 7 ziaren,pszenno-żytni, z masłem, szynką włoską, pomidorem i sałatą lodową.
Zupa ziemniaczana z koperkiem,
pierogi leniwe z masłem i bułką,
seler naciowa do chrupania,
herbata owocowa,
jabłko..
Koktajl mleczno-bananowy,
wafle ryżowe.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Czwartek 1-07-2021Zupa mleczna z kaszą manną,
chleb: pszenno-żytni 7 ziaren,pszenno-żytni, z masłem i konfiturą wieloowocową,
arbuz.
Zupa szpinakowa z jajkiem,
kasza jęczmienna z gulaszem wieprzowym,
ogórki małosolne,
kompot agrestowo-truskawkowy,
grapefruit.
Bawarka,
chleb: pszenno-żytni 7 ziaren,pszenno-żytni, z masłem, pastą drobiowo –warzywną ze szczypiorkiem.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6,8
Piątek 2-07-2021Omlet z serem żółtym, ketchup,
chleb: żytnio-pszenny z ziarnami,pszenno-żytni z masłem,
herbata Earl Grey z cytryną.
Zupa krem z buraka,
ziemniaki z paluszkami rybnymi
z fileta,
mix sałat z pomidorem i sosem winegret, woda źródlana,
pomarańcza.
Mleko,
babka cytrynowa z cukrem pudrem
(własnego wypieku),
gruszka.

Alergeny:1,2,6Alergeny:1,2,3,6,7Alergeny:1,2,6

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

  2. Jaja i produkty pochodne.

  3. Ryby i produkty pochodne.

  4. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.

  5. Soja i produkty pochodne.

  6. Mleko i produkty pochodne.

  7. Seler i produkty pochodne.

  8. Gorczyca i produkty pochodne.

  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

  10. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
    10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2.

  11. Łubin i produkty pochodne.

  12. Mięczaki i produkty pochodne.

  13. Skorupiaki oraz produkty pochodne.

 
 

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.

Skip to content