18-03-2024 do 22-03-2024
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
18-03-2024 | Zupa mleczna z płatkami orkiszowymi; Chleb: żytnio-razowy,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem i powidłami śliwkowymi; Słupki z kalarepki. | Zupa wiosenna ze szparagami na wywarze drobiowo-warzywnym; Makaron razowy z kurczakiem i szpinakiem; Ketchup; Herbata z cytryną; Melon. | Kawa Inka; Pieczywo chrupkie z masełkiem i miodem; Banan. |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6,7 | Alergeny:1,6 | |
Wtorek 19-03-2024 | Bawarka; Chleb: żytnio-pszenny: Dworski,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, schabem tradycyjnym, roszponką i ogórkiem; Jabłko. | Zupa meksykańska z kiełbaską na wywarze drobiowo-warzywnym; Naleśniki z serkiem waniliowym z musem brzoskwiniowym; Woda źródlana; Papryka do chrupania. | Herbata z melisy; Chleb: żytnio-pszenny: Dworski,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, pastą jajeczną, rzodkiewką i pomidorkiem koktajlowym. |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6,7 | Alergeny:1,2,6,8 | |
Środa 20-03-2024 | Herbata Ell Grey z cytryną; Chleb: żytnio-pszenny ze słonecznikiem, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, serem żółtym, sałatą rzymską i szczypiorkiem. | Rosół z makaronem na wywarze drobiowo-warzywnym; Kluski śląskie z gulaszem; Cukinia grillowana; Herbata miętowa; Kiwi. | Płatki czekoladowe na mleku; Banan. |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6,7 | Alergeny:1,6 | |
Czwartek 21-03-2024 | Kawa zbożowa; Frankfurterki z musztardą; Bułka grahamka, z masłem; Śliwka. | Barszcz biały z ziemniakami na wywarze drobiowo-warzywnym; Ryż z sosem jogurtowo-malinowym; Kompot z rabarbaru; Rzodkiewka do chrupania. | Herbata truskawkowa; Chleb: żytnio-pszenny Bawarski,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, szynką drobiową, rucolą i papryką. |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6,7 | Alergeny:1,6 | |
Piątek 22-03-2024 | Zupa mleczna z kaszą manną; Chleb: żytni z dynią,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, dżemem z agrestu; Cytryna z miodem. | Zupa krem z brokuła z grzankami na wywarze drobiowo-warzywnym; Ziemniaki pieczone, filet z miruny gotowany na parze; Mix sałat z pomidorkiem ze śmietaną; Woda źródlana; Jabłko. | Mleko; Murzynek z polewą kakaową z wiórkami kokosowymi (własnego wypieku); Mandarynka. |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,3,6,7 | Alergeny:1,2,6 |
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2. - Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.
- Skorupiaki oraz produkty pochodne.
*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.