Jadłospis od 16-06-2025 do 20-05-2025
ŚNIADANIE I | ŚNIADANIE II | OBIAD | PODWIECZOREK | |
Poniedziałek 16-06-2025 | Kawa zbożowa na mleku; Chleb: Dworski, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, pastą jajeczną i ogórkiem kiszonym. | Mleko; Bagietka z masełkiem i dżemem truskawkowym; Pomarańcza. | Zupa jarzynowa na wywarze drobiowo-warzywnym; Kasza jaglana, filet drobiowy z warzywami z patelni; Herbata z cytryną. | Banan. |
Alergeny:1,2,6,7 | Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6,7 | ||
Wtorek 17-06-2025 | Herbata rumiankowa; Chleb: żytnio-pszenny ze słonecznikiem, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, serkiem z czosnkiem niedźwiedzim, z roszponką i pomidorkiem. | Budyń śmietankowy; Arbuz. | Zupa ryżowa na wywarze drobiowo-warzywnym; Ziemniaki, klopsiki a la gołąbki w sosie pomidorowym; Woda źródlana. | Jabłko. |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6,7 | ||
Środa 18-06-2025 | Bawarka; Chleb: żytnio-pszenny: 7 ziaren, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, schabem tradycyjnym, papryką i rucolą. | Jogurt naturalny z nasionami chia, z musem morelowym. | Krem z cebuli z grzankami na wywarze drobiowo-warzywnym; Zapiekanka makaronowo-warzywna z kiełbaską serem; Ketchup; Herbata miętowa z cytrynką. | Gruszka. |
Alergeny:1,2,6,7 | Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6,7 | ||
Czwartek 19-06-2025 | NIECZYNNE | NIECZYNNE | NIECZYNNE | NIECZYNNE |
Piątek 20-06-2025 | NIECZYNNE | NIECZYNNE | NIECZYNNE | NIECZYNNE |
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2. - Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.
- Skorupiaki oraz produkty pochodne.
*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.