Jadłospis


15-04-2024 do 19-04-2024

     ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 15-04-2024Herbata z cytryną; Chleb: żytnio-pszenny: dworski,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, pasztetem pieczonym i ogórkiem kiszonym.Zupa wiosenna ze szparagami na wywarze drobiowo-warzywnym;
Makaron z kurczakiem, szpinakiem i żółtym serem; Ketchup; Woda źródlana; Melon.  
Budyń waniliowy; Pieczywo chrupkie; Banan.
Alergeny:1,2,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Wtorek 16-04-2024Zupa mleczna z płatkami orkiszowymi i siemieniem lnianym; Chleb: żytnio-pszenny: ze słonecznikiem, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, dżemem truskawkowym; Pomarańcza.Zupa selerowa z lanymi kluseczkami na wywarze drobiowo-warzywnym;
Ziemniaki, kotlet schabowy; Sałata lodowa z pomidorkiem ze śmietaną; Herbata ziołowa; Gruszka.
Herbata wiśniowa; Chleb: żytnio-pszenny: Cegła,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, polędwicą sopocką, papryką i ogórkiem.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Środa 17-04-2024Herbata miętowa z cytryną; Jajko z majonezem; Chleb: graham,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, Sałata rzymska i rzodkiewka; Banan.Zupa chłopska z ziemniakami na wywarze drobiowo-warzywnym; Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem, z sosem jogurtowym; Woda źródlana; Marchewka do chrupania.  Herbata Rooibos; Sałatka z makaronu kolorowego, z szynką, serem i warzywami.  
Alergeny:1,2,6,8Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,2,6,8
Czwartek   18-04-2024Zupa mleczna z ryżem; Chleb: żytnio-pszenny: bawarski,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem i powidłami; Cytryna z miodem.  Zupa ziemniaczana na wywarze drobiowo-warzywnym; Kasza gryczana, wątróbka drobiowa w sosie własnym; Ogórek kiszony; Kompot z agrestu; Melon.  Herbata z owoców leśnych; Chleb: żytnio-pszenny Piastowski,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, serkiem ziołowym, rucolą i pomidorkiem.  
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Piątek           19-04-2024Bawarka;
Chleb: żytni z dynią;pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, pastą z tuńczyka, roszponką i kiełkami z buraka.
Krem z brokuła z groszkiem ptysiowym na wywarze drobiowo warzywnym; Ziemniaki, jajko sadzone; Surówka z białej kapusty; Herbata koperkowa z cytryną; Jabłko.  Mleko; Murzynek z polewą kakaową z płatkami migdałowymi(własnego wypieku); Mandarynka.
Alergeny:1,2,3,6,8Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,2,6

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Mleko i produkty pochodne.
  7. Seler i produkty pochodne.
  8. Gorczyca i produkty pochodne.
  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  10. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
    10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2.
  11. Łubin i produkty pochodne.
  12. Mięczaki i produkty pochodne.
  13. Skorupiaki oraz produkty pochodne.

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.

Skip to content