Jadłospis


29-04-2024 do 03-05-2024

     ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 29-04-2024Kawa Inka na mleku; Chleb: żytnio-pszenny: dworski,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, wątrobianką wędzoną i ogórkiem kiszonym.Zupa koperkowa zabielana na wywarze drobiowo-warzywnym;
Makaron z sosem bolońskim; Papryka do chrupania; Herbata z cytryną; Jabłko.  
Kisiel brzoskwiniowy; Bagietka z masełkiem; Banan.
Alergeny:1,2,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Wtorek 30-04-2024Bawarka; Chleb: żytnio-pszenny: ze słonecznikiem, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, kiełbasą żywiecką, rucolą i rzodkiewką; Pomarańcza.Zupa pieczarkowa z ziemniakami na wywarze drobiowo-warzywnym;
Ryż z sosem jogurtowo-malinowym; Woda źródlana; Marchewka słupki.
Herbata wiśniowa; Chleb: żytnio-pszenny: Cegła,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, pastą z sera żółtego, pomidorkiem koktajlowym i ogórkiem.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,2,6,8
Środa 01-05-2024      NIECZYNNE      NIECZYNNE      NIECZYNNE
       
Czwartek   02-05-2024      NIECZYNNE      NIECZYNNE      NIECZYNNE
       
Piątek           03-05-2024      NIECZYNNE      NIECZYNNE      NIECZYNNE
       

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Mleko i produkty pochodne.
  7. Seler i produkty pochodne.
  8. Gorczyca i produkty pochodne.
  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  10. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
    10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2.
  11. Łubin i produkty pochodne.
  12. Mięczaki i produkty pochodne.
  13. Skorupiaki oraz produkty pochodne.

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.

Skip to content