Jadłospis

Jadłospis od 21-10-2024 DO 25-10-2024


              

ŚNIADANIE I
                 

ŚNIADANIE II
                          

OBIAD
 

PODWIECZOREK
Poniedziałek 21-10-2024Zupa mleczna
z płatkami orkiszowymi
i siemieniem lnianym;
Chleb: Żytnio-pszenny:   Cegła,
pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem
i dżemem porzeczkowym.
Jabłko pieczone
z cynamonem; Pieczywo chrupkie
z masełkiem.  
Zupa koperkowa
z ziemniakami na wywarze drobiowo-warzywnym; Makaron, strogonow
z fileta;
Surówka z kapusty pekińskiej;
Herbata z cytryną.  
Banan.
Alergeny:1,2,6Alergeny:1,2,6Alergeny:1,2,6,7
Wtorek
22-10-2024
Bawarka;
Chleb: żytnio-pszenny: dworski,
pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, schabem tradycyjnym,
pomidorkiem koktajlowym i sałatą rzymską.  
Grahamka
z masełkiem
i powidłami; Melon.  
Zupa pietruszkowa
z lanymi kluskami na wywarze drobiowo-warzywnym; Ziemniaki pieczone, kiełbaska duszona
z cebulką;
Sos jogurtowo-czosnkowy
z ogórkiem;
Woda źródlana.  
Mandarynka.  
Alergeny:1,6Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Środa
23-10-2024
Kakao;
Chleb: żytnio-pszenny: słonecznikowy, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, pastą jajeczną, papryką
i szczypiorkiem.  
Wafle ryżowe; Sok
z pomarańczy
i selera naciowego.  
Zupa ziemniaczana na wywarze drobiowo-warzywnym;
Kluski drożdżowe na parze z sosem śmietanowo-malinowym; Kalarepka;
Herbata miętowa
z cytryną.  
Gruszka.
Alergeny:1,2,6,8Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Czwartek
24-10-2024
Herbata Rooibos; Chleb: Graham,
pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, serem żółtym, ogórkiem i rzodkiewką.  
Płatki czekoladowe na mleku;
Melon.  
Krem z cebuli
z grzankami na wywarze drobiowo-warzywnym;
Kasza gryczana; Karkówka w sosie prowansalskim; Kalafior z masełkiem
i bułką;
Kompot wieloowocowy.
Banan.
Alergeny:1,6Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Piątek           25-10-2024Herbata El Grey
z cytryną;
Chleb: żytnio-pszenny:
7 ziaren,
pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, pastą z twarogu
i tuńczyka, pomidorem
i rucolą.  
Mleko;
Ciasto jogurtowe
z truskawkami
i kruszonką (własnego wypieku).
Zupa warzywna
z ryżem na wywarze drobiowo-warzywnym;
Pyzy ziemniaczane
z mięsem;
Surówka z kiszonej kapusty;
Herbata koperkowa.
Jabłko.
Alergeny:1,2,3,6,8Alergeny:1,2,6Alergeny:1,2,6,7

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Mleko i produkty pochodne.
  7. Seler i produkty pochodne.
  8. Gorczyca i produkty pochodne.
  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  10. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
    10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2.
  11. Łubin i produkty pochodne.
  12. Mięczaki i produkty pochodne.
  13. Skorupiaki oraz produkty pochodne.

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.

Skip to content