Jadłospis

20-06-2022 do 24-06-2022

 ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 20-06-2022Zupa mleczna z płatkami orkiszowymi z żurawiną,
chleb: żytnio-pszenny ze słonecznikiem: Słonecznikowy,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem i miodem,
truskawki.
Zupa jarzynowa,
makaron z sosem śmietanowo – brzoskwiniowym,
rzodkiewka do chrupania,
woda źródlana.
Herbata z cytryną,
 chleb: żytnio-pszenny ze słonecznikiem: Słonecznikowy,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, krakowską z piersi kurcząt, ogórkiem świeżym i kiełkami.
Alergeny:1,6,10Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Wtorek 21-06-2022Herbata z melisy,
chleb: żytnio-pszenny: Żytni z żytempszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, serem żółtym, sałatą i pomidorem,
jabłko.
Zupa ryżowa,
ziemniaki pieczone,
gyros drobiowy z sosem jogurtowo- czosnkowym z ogórkiem,
herbata z owoców leśnych,
pomarańcza.
Herbata rumiankowa,
chleb: żytnio-pszenny: Żytni z żytempszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, pastą jajeczną, papryką i szczypiorkiem.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,2,6,8
Środa 22-06-2022Mleko,
chałka z masłem i dżemem wiśniowym.
Zupa pieczarkowa z makaronem,
kasza bulgur z pieczenią z indyka,
surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem i papryką,
herbata miętowa z cytryną.
Płatki miodowe na mleku,
banan.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Czwartek 23-06-2022Kawa Inka,
chleb: pszenno-żytni: 7 ziaren,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, polędwicą ze wsi, ogórkiem kiszonym i kiełkami,
pomarańcza.
Krupnik,
placki ziemniaczane ze śmietaną,
marchewka do chrupania,
kompot wieloowocowy,
arbuz.
Herbata ziołowa,
chleb: pszenno-żytni: 7 ziaren,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, pastą mięsno- warzywną ze szczypiorkiem.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6,8
Piątek 24-06-2022Zupa mleczna z kaszą manną,
chleb: żytnio-pszenny z ziarnami: Dworski,pszenno-żytni: Baltonowski z masłem i powidłami śliwkowymi.
Krem z brokuł,
ziemniaki,
paluszki rybne,
surówka z kiszonej kapusty,
herbata koperkowa,
jabłko.
Mleko,
ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką (własnego wypieku).
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,3,6,7Alergeny:1,2,6

27-06-2022 do 1-07-2022

 ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 27-06-2022Herbata z cytryną,
chleb: żytni,pszenno-żytni, z masłem, polędwicą Sopocką i ogórkiem kiszonym.
Zupa Neapolitańska,
makaron ze szpinakiem, kurczakiem i ketchupem,
woda źródlana,
banan.
Kisiel truskawkowy ze śmietaną,
pieczywo chrupkie,
jabłko.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Wtorek 28-06-2022Zupa mleczna z płatkami
jaglanymi,
chleb: żytnio-pszenny z ziarnami,pszenno-żytni z masłem i konfiturą,
arbuz.
Zupa selerowa z lanymi kluskami,
ziemniaki z koperkiem,
potrawka z kurczaka,
marchewka z groszkiem
herbata z aronii,
truskawki.
Kawa zbożowa,
chleb: żytnio-pszenny z ziarnami,pszenno-żytni z masłem, jajkiem gotowanym, rzodkiewką i pomidorem.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,2,6,8
Środa 29-06-2022Bawarka,
chleb: pszenno-żytni 7 ziaren,pszenno-żytni, z masłem, serem żółtym, sałatą i papryką.
Barszcz biały z jajkiem,
knedle ze śliwkami ze śmietaną,
talarki z marchewki,
herbata koperkowa z cytryną,
jabłko.
Jogurt pitny o smaku brzoskwiniowym,
chrupki kukurydziane.
Alergeny:1,3,6,8Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Czwartek 30-06-2022Zupa mleczna z makaronem,
chleb: pszenno-żytni 7 ziaren,pszenno-żytni, z masłem i dżemem,
grapefruit czerwony.
Zupa krem warzywna,
ziemniaki z koperkiem,
jajko sadzone,
mix sałat ze śmietaną,
kompot wieloowocowy,
pomarańcza.
Herbata rumiankowa,
chleb: pszenno-żytni 7 ziaren,pszenno-żytni, z masłem, Almette ziołowym, pomidorkami koktajlowymi
i szczypiorkiem.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Piątek 1-07-2022Kakao,
chleb: żytnio-pszenny z ziarnami,pszenno-żytni z masłem, krakowską suchą, ogórkiem i papryką.
Zupa meksykańska,
ryż zapiekany z jabłkiem
i marchewką z sosem śmietanowo- waniliowym,
woda źródlana,
arbuz.
Herbata Earl Grey,
ciasto cytrynowa z lukrem
(własnego wypieku),
banan.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,2,6

 

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

  2. Jaja i produkty pochodne.

  3. Ryby i produkty pochodne.

  4. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.

  5. Soja i produkty pochodne.

  6. Mleko i produkty pochodne.

  7. Seler i produkty pochodne.

  8. Gorczyca i produkty pochodne.

  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

  10. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
    10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2.

  11. Łubin i produkty pochodne.

  12. Mięczaki i produkty pochodne.

  13. Skorupiaki oraz produkty pochodne.

 
 

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.

Skip to content