Jadłospis od 17-02-2025 do 21-02-2025
ŚNIADANIE I | ŚNIADANIE II | OBIAD | PODWIECZOREK | |
Poniedziałek 17-02-2025 | Kawa zbożowa na mleku; Chleb: Żytnio-razowy: Cegła, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym. | Jabłko pieczone z miodem i cynamonem; Biszkopty. | Zupa kalafiorowa z ziemniakami na wywarze drobiowo-warzywnym; Ryż paraboliczny, łopatka duszona z warzywami z patelni; Herbata z cytrynką. | Banan. |
Alergeny:1,2,6 | Alergeny:1,2,6 | Alergeny:1,2,6,7 | ||
Wtorek 18-02-2025 | Herbata z melisy; Chleb: pszenno-żytni ze słonecznikiem, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, pastą z sera żółtego, z pomidorkiem koktajlowym i roszponką. | Kisiel brzoskwiniowy; Melon. | Zupa marchwiowa z lanymi kluskami na wywarze drobiowo-warzywnym; Ziemniaki pieczone, gyros drobiowy; Sos tzatziki; Woda źródlana. | Kiwi. |
Alergeny:1,6,8 | Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6,7 | ||
Środa 19-02-2025 | Bawarka; Chleb: żytnio-pszenny: 7 ziaren, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, szynką ze wsi, papryką i rzodkiewką. | Sok z pomarańczy, z selerem naciowym (świeżo wyciskany); Wafle ryżowe. | Barszcz biały na wywarze drobiowo-warzywnym; Placki ziemniaczane z cukrem; Surówka z marchewki z rodzynkami ze śmietaną; Herbata miętowa z cytryną. . | Jabłko. |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6,7 | ||
Czwartek 20-02-2025 | Herbata malinowa; Chleb: pszenno-żytni z grahamką; pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, pastą z tuńczyka i jajek, z pomidorkiem i rucolą. | Płatki zbożowe mleku; Melon. | Krem z brokuła na wywarze drobiowo-warzywnym z groszkiem ptysiowym; Kasza gryczana, pieczeń z indyka; Surówka z czerwonej kapusty z papryką i jabłkiem; Woda źródlana. | Banan. |
Alergeny:1,2,3,6,8 | Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6,7 | ||
Piątek 21-02-2025 | Kakao; Chleb: żytni, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, kiełbaską żywiecką, ogórkiem i szczypiorkiem. | Mleko; Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką (własnego wypieku). | Zupa grysikowa na wywarze drobiowo-warzywnym; Łazanki z mięsem i kapustą kiszoną; Herbata koperkowa. | Mandarynka. |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6 | Alergeny:1,2,6,7 |
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2. - Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.
- Skorupiaki oraz produkty pochodne.
*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.