20-03-2023 do 24-03-2023-2023
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 20-03-2023 |
Zupa mleczna z płatkami jaglanymi i z żurawiną; Chleb: · Żytni z dynią, · pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem i dżemem truskawkowym.
|
Zupa jarzynowa na wywarze drobiowo-warzywnym; Herbata z cytryną; Jabłko. |
Gruszka gotowana w syropie waniliowo-cynamonowym; Bułka wieloziarnista z masłem. |
|
Alergeny:1,6 |
Alergeny:1,2,6,7 |
Alergeny:1,6 |
Wtorek 21-03-2023 |
Herbata imbirowa z pigwą; Chleb: · żytnio-pszenny ze słonecznikiem, · pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, z pastą z sera żółtego, rucolą i rzodkiewką; Pomarańcza. |
Krupnik z ziemniakami na wywarze drobiowo-warzywnym; Ryż zapiekany z jabłkiem z sosem jogurtowym; Słupki z kalarepy do chrupania; Woda źródlana. |
Herbata z melisy; Chleb: · żytnio-pszenny: Piastowski, · pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, z szynką tradycyjną, ogórkiem i pomidorkiem koktajlowym.
|
|
Alergeny:1,6 |
Alergeny:1,2,6,7 |
Alergeny:1,6 |
Środa 22-03-2023 |
Bawarka; Chleb: · żytnio-pszenny z ziarnami: 7 ziaren, · pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, jajkiem gotowanym, papryką i sałatą rzymską. . |
Krem z białych warzyw na wywarze drobiowo-warzywnym z groszkiem ptysiowym; Ziemniaki, klopsiki a la gołąbki w sosie pomidorowym; Herbata miętowa z cytryną; Melon.
|
Płatki kukurydziane na mleku; Banan. |
|
Alergeny:1,6 |
Alergeny:1,2,6,7 |
Alergeny:1,6 |
Czwartek 23-03-2023 |
Kawa zbożowa na mleku; · żytnio-pszenny: Bawarski, · pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, szynkową z indyka, kiełkami i ogórkiem kiszonym; Jabłko. |
Żurek staropolski na wywarze drobiowo-warzywnym; Pierogi leniwe z sosem truskawkowym; Marchewka do chrupania; Lemoniada.
|
Herbata wiśniowa; Chleb: · żytnio-pszenny: Graham, · pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, z pastą z tuńczyka, roszponką i pomidorem. |
|
Alergeny:1,6 |
Alergeny:1,2,6,7 |
Alergeny:1,2,3,6,8 |
Piątek 24-03-2023 |
Zupa mleczna z ryżem · żytni z żytem, · pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem i konfiturą malinową. |
Zupa szpinakowa z jajkiem na wywarze drobiowo-warzywnym; Łazanki z mięsem i kapustą kiszoną; Herbata koperkowa; Pomarańcza.
|
Mleko; Babka waniliowo – kakaowa z cukrem pudrem (własnego wypieku). Kiwi. |
|
Alergeny:1,2,6 |
Alergeny:1,2,6,7 |
Alergeny:1,2,6 |
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
-
Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
-
Jaja i produkty pochodne.
-
Ryby i produkty pochodne.
-
Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
-
Soja i produkty pochodne.
-
Mleko i produkty pochodne.
-
Seler i produkty pochodne.
-
Gorczyca i produkty pochodne.
-
Nasiona sezamu i produkty pochodne.
-
Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2. -
Łubin i produkty pochodne.
-
Mięczaki i produkty pochodne.
-
Skorupiaki oraz produkty pochodne.
*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.