Jadłospis


18-03-2024 do 22-03-2024

     ŚniadanieObiadPodwieczorek
18-03-2024Zupa mleczna z płatkami orkiszowymi;
Chleb: żytnio-razowy,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem i powidłami śliwkowymi; Słupki z kalarepki.
Zupa wiosenna ze szparagami na wywarze drobiowo-warzywnym;
Makaron razowy z kurczakiem i szpinakiem; Ketchup; Herbata z cytryną; Melon.  
Kawa Inka; Pieczywo chrupkie z masełkiem i miodem; Banan.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Wtorek 19-03-2024Bawarka; Chleb: żytnio-pszenny: Dworski,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, schabem tradycyjnym, roszponką i ogórkiem; Jabłko.  Zupa meksykańska z kiełbaską na wywarze drobiowo-warzywnym;
Naleśniki z serkiem waniliowym z musem brzoskwiniowym; Woda źródlana; Papryka do chrupania.
Herbata z melisy; Chleb: żytnio-pszenny: Dworski,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, pastą jajeczną, rzodkiewką i pomidorkiem koktajlowym.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,2,6,8
Środa 20-03-2024Herbata Ell Grey z cytryną; Chleb: żytnio-pszenny ze słonecznikiem, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, serem żółtym, sałatą rzymską i szczypiorkiem.Rosół z makaronem na wywarze drobiowo-warzywnym; Kluski śląskie z gulaszem; Cukinia grillowana; Herbata miętowa; Kiwi.  Płatki czekoladowe na mleku; Banan.  
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Czwartek  21-03-2024Kawa zbożowa; Frankfurterki z musztardą; Bułka grahamka, z masłem; Śliwka.  Barszcz biały z ziemniakami na wywarze drobiowo-warzywnym; Ryż z sosem jogurtowo-malinowym; Kompot z rabarbaru; Rzodkiewka do chrupania.Herbata truskawkowa; Chleb: żytnio-pszenny Bawarski,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, szynką drobiową, rucolą i papryką.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Piątek           22-03-2024Zupa mleczna z kaszą manną;
Chleb: żytni z dynią,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, dżemem z agrestu; Cytryna z miodem.
Zupa krem z brokuła z grzankami na wywarze drobiowo-warzywnym; Ziemniaki pieczone, filet z miruny gotowany na parze; Mix sałat z pomidorkiem ze śmietaną; Woda źródlana; Jabłko.  Mleko; Murzynek z polewą kakaową z wiórkami kokosowymi (własnego wypieku); Mandarynka.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,3,6,7Alergeny:1,2,6

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Mleko i produkty pochodne.
  7. Seler i produkty pochodne.
  8. Gorczyca i produkty pochodne.
  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  10. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
    10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2.
  11. Łubin i produkty pochodne.
  12. Mięczaki i produkty pochodne.
  13. Skorupiaki oraz produkty pochodne.

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.

Skip to content