Jadłospis

18-10-2021 do 22-10-2021

 ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 18-10-2021Kawa Inka na mleku,
chleb: żytni,pszenno-żytni: Baltonowski,  z masłem, schabem ze świniobicia, ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem.
Krem warzywny z groszkiem ptysiowym,
kasza bulgur z filetem z kurczaka w sosie z czerwonej papryki,
brukselka gotowana na parze,
herbata z cytryną,
banan.
Jabłko pieczone z miodem
i cynamonem ze śmietaną,
bagietka z masłem.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Wtorek 19-10-2021Zupa mleczna z płatkami owsianymi,
chleb: żytnio-pszenny z ziarnami: Dworski,pszenno-żytni: Baltonowski z masłem i dżemem brzoskwiniowym,
gruszka.
Zupa ryżowa,
ziemniaki,
kotlet drobiowy siekany z serem żółtym i koperkiem,
surówka z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem
woda źródlana,
śliwka.
Herbata imbirowa
z truskawką i kiwi,
chleb: żytnio-pszenny z ziarnami: Dworski,pszenno-żytni: Baltonowski z masłem, pastą jajeczną, sałatą i rzodkiewką.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,2,6
Środa 20-10-2021Herbata rumiankowa,
tosty z szynką, serem żółtym, ketchupem,
banan.
Zupa chłopska z pietruszką,
racuchy drożdżowe z sosem jogurtowo – malinowym,
talarki z marchewki
herbata miętowa z cytryną.
Herbata koperkowa,
chleb: pszenno-żytni: Cegła,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, Almette chrzanowym, papryką
i szczypiorkiem.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Czwartek 21-10-2021Zupa mleczna z zacierką,
chleb: pszenno-żytni 7 ziaren,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem i konfiturą śliwkową,
melon.
Zupa selerowa z kluseczkami,
ziemniaki z koperkiem,
bitki ze schabu w sosie własnym
buraczki z cebulką,
kompot jabłkowy,
mandarynka.
Bawarka,
chleb: pszenno-żytni 7 ziaren,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, polędwicą ze wsi, kiełkami i pomidorkami koktajlowymi.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Piątek 22-10-2021Herbata Earl Grey z cytryną,
chleb: żytnio-pszenny ze słonecznikiem: Słonecznikowy,pszenno-żytni: Baltonowski z masłem, pastą z tuńczyka
i twarogu, ogórkiem
i rzodkiewką.
Krem z kalafiora,
zapiekanka makaronowo -warzywna z szynką, serem żółtym i ketchupem,
woda źródlana,
kiwi.
Herbata z aronii,
cisto cytrynowe z lukrem (własnego wypieku),
jabłko.
Alergeny:1,3,6,8Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,2,6

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

  2. Jaja i produkty pochodne.

  3. Ryby i produkty pochodne.

  4. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.

  5. Soja i produkty pochodne.

  6. Mleko i produkty pochodne.

  7. Seler i produkty pochodne.

  8. Gorczyca i produkty pochodne.

  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

  10. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
    10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2.

  11. Łubin i produkty pochodne.

  12. Mięczaki i produkty pochodne.

  13. Skorupiaki oraz produkty pochodne.

 
 

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.

Skip to content