Jadłospis

17-01-2022 do 21-01-2022

 ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 17-01-2022Kawa Inka na mleku,
chleb: żytnio-pszenny ze słonecznikiem: Słonecznikowy pszenno-żytni: Baltonowski,  z masłem, szynką ze wsi, ogórkiem kiszonym i papryką.
Zupa neapolitańska z lanymi kluskami,
ryż paraboliczny z filetem z kurczaka duszony z warzywami i ziołami,
woda źródlana,
banan.
Kisiel truskawkowy ze śmietaną,
chrupki kukurydziane,
mandarynka.
 Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Wtorek 18-01-2022Zupa mleczna z płatkami cynamonowymi,
chleb: żytnio-pszenny z ziarnami: Dworski,pszenno-żytni: Baltonowski z masłem i miodem,
jabłko.
Zupa pomidorowa z makaronem,
ziemniaki z koperkiem,
filet z miruny smażony,
mix sałat z serem fetą w sosie winegret,
herbata z cytryną,
melon.
Herbata miętowa,
chleb: żytnio-pszenny z ziarnami: Dworski,pszenno-żytni: Baltonowski z masłem, jajkiem gotowanym, sałatą i rzodkiewką.
 Alergeny:1,6Alergeny:1,2,3,6,7Alergeny:1,2,6
Środa 19-01-2022Herbata wiśniowa,
bułka pszenna z masłem, pastą z sera żółtego, czosnkiem i bazylią, pomidorkami koktajlowymi i kiełkami,
banan.
Żurek staropolski z jajkiem,
pyzy drożdżowe na parze z sosem śmietanowo- truskawkowym,
kalarepa do chrupania,
herbata koperkowa z cytryną.
Herbata zielona z limonką,
chleb: żytni z płatkami orkiszowymipszenno-żytni: Baltonowski z masłem, polędwicą Sopocką, papryką i ogórkiem.
 Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Czwartek 20-01-2022Zupa mleczna z zacierką,
chleb: pszenno-żytni 7 ziaren,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem i dżemem brzoskwiniowym,
jabłko.
Krem z brokułu z grzankami,
kasza jęczmienna z wątróbką drobiową w sosie własnym,
buraczki z cebulką,
kompot porzeczkowy,
gruszka.
Herbata Rooibos,
chleb: pszenno-żytni 7 ziaren,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem rzodkiewką.
 Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Piątek 21-01-2022Herbata Earl Grey z cytryną,
chleb: żytni,pszenno-żytni: Baltonowski z masłem, szynką z piersi kurcząt, sałatą i papryką.
Grochówka z ziemniakami,
zapiekanka makaronowo- warzywna z szynką i serem żółtym, ketchup,
herbata miętowa,
kiwi.
Mleko,
ciasto marchwiowe z polewą (własnego wypieku),
mandarynka.
 Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,2,6

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

  2. Jaja i produkty pochodne.

  3. Ryby i produkty pochodne.

  4. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.

  5. Soja i produkty pochodne.

  6. Mleko i produkty pochodne.

  7. Seler i produkty pochodne.

  8. Gorczyca i produkty pochodne.

  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

  10. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
    10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2.

  11. Łubin i produkty pochodne.

  12. Mięczaki i produkty pochodne.

  13. Skorupiaki oraz produkty pochodne.

 
 

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.

Skip to content