29-04-2024 do 03-05-2024
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
Poniedziałek 29-04-2024 | Kawa Inka na mleku; Chleb: żytnio-pszenny: dworski,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, wątrobianką wędzoną i ogórkiem kiszonym. | Zupa koperkowa zabielana na wywarze drobiowo-warzywnym; Makaron z sosem bolońskim; Papryka do chrupania; Herbata z cytryną; Jabłko. | Kisiel brzoskwiniowy; Bagietka z masełkiem; Banan. |
Alergeny:1,2,6 | Alergeny:1,2,6,7 | Alergeny:1,6 | |
Wtorek 30-04-2024 | Bawarka; Chleb: żytnio-pszenny: ze słonecznikiem, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, kiełbasą żywiecką, rucolą i rzodkiewką; Pomarańcza. | Zupa pieczarkowa z ziemniakami na wywarze drobiowo-warzywnym; Ryż z sosem jogurtowo-malinowym; Woda źródlana; Marchewka słupki. | Herbata wiśniowa; Chleb: żytnio-pszenny: Cegła,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, pastą z sera żółtego, pomidorkiem koktajlowym i ogórkiem. |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6,7 | Alergeny:1,2,6,8 | |
Środa 01-05-2024 | NIECZYNNE | NIECZYNNE | NIECZYNNE |
Czwartek 02-05-2024 | NIECZYNNE | NIECZYNNE | NIECZYNNE |
Piątek 03-05-2024 | NIECZYNNE | NIECZYNNE | NIECZYNNE |
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2. - Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.
- Skorupiaki oraz produkty pochodne.
*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.