Jadłospis od 14-10-2024 DO 18-10-2024
ŚNIADANIE I | ŚNIADANIE II | OBIAD | PODWIECZOREK | |
Poniedziałek 14-10-2024 | Kawa zbożowa na mleku; Chleb: Żytni z żytem, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, pasztetem wieprzowym zapiekanym i ogórkiem kiszonym. | Budyń śmietankowy; Pomarańcza. | Zupa kalafiorowa z ziemniakami na wywarze drobiowo-warzywnym; Makaron z sosem mięsno-warzywnym; Herbata z cytryną. | Banan. |
Alergeny:1,2,6 | Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6,7 | ||
Wtorek 15-10-2024 | Herbata z melisy; Chleb: żytnio-pszenny: Doktora, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, serkiem ziołowym, pomidorkiem koktajlowym i roszponką. | Jogurt pitny o smaku truskawkowym; Krakersy. | Kapuśniak z kiszonej kapusty na wywarze drobiowo-warzywnym; Ziemniaki, paluszki rybne z fileta; Mizeria; Woda źródlana. | Gruszka. |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,3,6,7 | ||
Środa 16-10-2024 | Bawarka; Chleb: żytnio-pszenny: Dworski, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, szynką wędzoną, ogórkiem i rzodkiewką. | Bagietka pieczona z masełkiem czosnkowym; Papryka. | Barszcz biały z jajkiem na wywarze drobiowo-warzywnym; Ryż zapiekany z jabłkiem z sosem śmietanowo-waniliowym; Słupki z marchewki; Herbata miętowa z cytryną. | Mandarynka. |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6,7 | ||
Czwartek 17-10-2024 | Zupa mleczna z makaronem; Chleb: żytnio-pszenny: Bawarski, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem i konfiturą brzoskwiniową. | Omlet z serem żółtym i ketchupem; Melon. | Krem z cukinii; na wywarze drobiowo-warzywnym; Kasza jaglana, gulasz z żołądków; Buraczki z cebulką; Woda źródlana. | Banan. |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6,7 | Alergeny:1,2,6,7 | ||
Piątek 18-10-2024 | Kawa Inka. Chleb: żytnio-pszenny: Cegła, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, krakowską z fileta, papryką i rucolą. | Mleko; Babka waniliowo-kakaowa z cukrem pudrem(własnego wypieku); Pomarańcza. | Zupa pomidorowa na wywarze drobiowo-warzywnym; Ziemniaki, udko pieczone; Surówka z białej kapusty; Herbata malinowa. | Jabłko. |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6 | Alergeny:1,2,6,7 |
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2. - Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.
- Skorupiaki oraz produkty pochodne.
*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.