Jadłospis

25-01-2021 do 29-01-2021

 ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 25-01-2021Herbata z cytryną,
chleb: żytni,pszenno-żytni, z masłem, schabem ze świniobicia, papryką
i ogórkiem.
Zupa wiosenna ze szparagami,
pyzy drożdżowe z sosem śmietankowo jeżynowym,
talarki z marchewki,
woda źródlana.
Herbata wieloowocowa,
bagietka z masłem i serkiem waniliowym,
banan.
Alergeny:1,6Alergeny:1,6,7Alergeny:1,6
Wtorek 26-01-2021Zupa mleczna z płatkami jaglanymi,
chleb: żytnio-pszenny z ziarnami,pszenno-żytni z masłem i miodem,
jabłko.
Zupa neapolitańska z lanymi kluskami,
kasza gryczana z pieczenią
z indyka,
surówka z czerwonej kapusty
z papryką,
herbata Rooibos z imbirem,
pomelo.
Herbata koperkowa,
chleb: żytnio-pszenny z ziarnami,pszenno-żytni z masłem i jajkiem gotowanym, sałatą
i rzodkiewką.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,2,6
Środa 27-01-2021Herbata owocowa z wiśnią,
chleb: pszenno-żytni z płatkami owsianymi,pszenno-żytni, z masłem, pastą z sera żółtego i pomidorkami koktajlowymi.
Zupa krem z buraków
z groszkiem ptysiowym,
kluski śląskie z gulaszem wieprzowym,
surówka z kapusty kiszonej
z jabłkiem i marchewką,
herbata miętowa z cytryną,
banan.
Bawarka,
chleb: pszenno-żytni 7 ziaren,pszenno-żytni, z masłem, polędwicą Sopocką, ogórkiem i kiełkami brokułu.
Alergeny:1,6,8Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Czwartek 28-01-2021Zupa mleczna z kaszą manną,
chleb: pszenno-żytni 7 ziaren,pszenno-żytni, z masłem i konfiturą malinową,
melon.
Zupa pomidorowa z makaronem,
risotto z kurczakiem i warzywami,
kompot wieloowocowy,
pomarańcza.
Jogurt naturalny z musem truskawkowym,
biszkopty.
Alergeny:1,6Alergeny:1,6,7Alergeny:1,6
Piątek 29-01-2021Sałatka makaronowa z szynką, serem i warzywami,
chleb: żytnio-pszenny z ziarnami,pszenno-żytni z masłem,
herbata Earl Grey z cytryną.
Zupa rybna z ryżem,
ziemniaki z koperkiem,
gzik twarogowy z rzodkiewką
i szczypiorkiem,
woda źródlana,
jabłko.
Herbata z melisy,
ciasto drożdżowe ze śliwkami z kruszonką (własnego wypieku).
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,3,6,7Alergeny:1,2,6
 ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 25-01-2021Herbata z cytryną,
chleb: żytni,pszenno-żytni, z masłem, schabem ze świniobicia, papryką
i ogórkiem.
Zupa wiosenna ze szparagami,
pyzy drożdżowe z sosem śmietankowo jeżynowym,
talarki z marchewki,
woda źródlana.
Herbata wieloowocowa,
bagietka z masłem i serkiem waniliowym,
banan.
Alergeny:1,6Alergeny:1,6,7Alergeny:1,6
Wtorek 26-01-2021Zupa mleczna z płatkami jaglanymi,
chleb: żytnio-pszenny z ziarnami,pszenno-żytni z masłem i miodem,
jabłko.
Zupa neapolitańska z lanymi kluskami,
kasza gryczana z pieczenią
z indyka,
surówka z czerwonej kapusty
z papryką,
herbata Rooibos z imbirem,
pomelo.
Herbata koperkowa,
chleb: żytnio-pszenny z ziarnami,pszenno-żytni z masłem i jajkiem gotowanym, sałatą
i rzodkiewką.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,2,6
Środa 27-01-2021Herbata owocowa z wiśnią,
chleb: pszenno-żytni z płatkami owsianymi,pszenno-żytni, z masłem, pastą z sera żółtego i pomidorkami koktajlowymi.
Zupa krem z buraków
z groszkiem ptysiowym,
kluski śląskie z gulaszem wieprzowym,
surówka z kapusty kiszonej
z jabłkiem i marchewką,
herbata miętowa z cytryną,
banan.
Bawarka,
chleb: pszenno-żytni 7 ziaren,pszenno-żytni, z masłem, polędwicą Sopocką, ogórkiem i kiełkami brokułu.
Alergeny:1,6,8Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Czwartek 28-01-2021Zupa mleczna z kaszą manną,
chleb: pszenno-żytni 7 ziaren,pszenno-żytni, z masłem i konfiturą malinową,
melon.
Zupa pomidorowa z makaronem,
risotto z kurczakiem i warzywami,
kompot wieloowocowy,
pomarańcza.
Jogurt naturalny z musem truskawkowym,
biszkopty.
Alergeny:1,6Alergeny:1,6,7Alergeny:1,6
Piątek 29-01-2021Sałatka makaronowa z szynką, serem i warzywami,
chleb: żytnio-pszenny z ziarnami,pszenno-żytni z masłem,
herbata Earl Grey z cytryną.
Zupa rybna z ryżem,
ziemniaki z koperkiem,
gzik twarogowy z rzodkiewką
i szczypiorkiem,
woda źródlana,
jabłko.
Herbata z melisy,
ciasto drożdżowe ze śliwkami z kruszonką (własnego wypieku).
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,3,6,7Alergeny:1,2,6

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

  2. Jaja i produkty pochodne.

  3. Ryby i produkty pochodne.

  4. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.

  5. Soja i produkty pochodne.

  6. Mleko i produkty pochodne.

  7. Seler i produkty pochodne.

  8. Gorczyca i produkty pochodne.

  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

  10. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
    10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2.

  11. Łubin i produkty pochodne.

  12. Mięczaki i produkty pochodne.

  13. Skorupiaki oraz produkty pochodne.

 
 

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.

Skip to content