Jadłospis

Jadłospis od 17-02-2025 do 21-02-2025

              
ŚNIADANIE I
                  ŚNIADANIE II                          
OBIAD
  PODWIECZOREK
Poniedziałek
17-02-2025
Kawa zbożowa na mleku;
Chleb:
Żytnio-razowy: Cegła,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym.
Jabłko pieczone
z miodem
i cynamonem; Biszkopty.
Zupa kalafiorowa
z ziemniakami na wywarze drobiowo-warzywnym;
Ryż paraboliczny, łopatka duszona
z warzywami
z patelni;
Herbata z cytrynką.  
Banan.
Alergeny:1,2,6Alergeny:1,2,6Alergeny:1,2,6,7
Wtorek
18-02-2025
Herbata z melisy;
Chleb:
pszenno-żytni ze słonecznikiem,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, pastą
z sera żółtego,
z pomidorkiem koktajlowym
i roszponką.  
Kisiel brzoskwiniowy; Melon.  Zupa marchwiowa
z lanymi kluskami
na wywarze drobiowo-warzywnym; Ziemniaki pieczone, gyros drobiowy;
Sos tzatziki;
Woda źródlana.  
Kiwi.
Alergeny:1,6,8Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Środa
19-02-2025
Bawarka;
Chleb:
żytnio-pszenny:
7 ziaren,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, szynką
ze wsi, papryką
i rzodkiewką.
Sok
z pomarańczy,
z selerem naciowym (świeżo wyciskany);
Wafle ryżowe.  
Barszcz biały na wywarze drobiowo-warzywnym;
Placki ziemniaczane
z cukrem;
Surówka z marchewki z rodzynkami
ze śmietaną;
Herbata miętowa
z cytryną. .  
Jabłko.
Alergeny:1,6Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Czwartek
20-02-2025
Herbata malinowa; Chleb:
pszenno-żytni
z grahamką;
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, pastą
z tuńczyka i jajek,
z pomidorkiem
i rucolą.  
Płatki zbożowe mleku;
Melon.
Krem z brokuła na wywarze drobiowo-warzywnym
z groszkiem ptysiowym;
Kasza gryczana, pieczeń z indyka; Surówka z czerwonej kapusty z papryką
i jabłkiem;
Woda źródlana.
Banan.
Alergeny:1,2,3,6,8Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Piątek           21-02-2025Kakao;
Chleb:
żytni,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, kiełbaską żywiecką, ogórkiem
i szczypiorkiem.  
Mleko;
Ciasto drożdżowe ze śliwkami
i kruszonką (własnego wypieku).
Zupa grysikowa na wywarze drobiowo-warzywnym;
Łazanki z mięsem
i kapustą kiszoną; Herbata koperkowa.    
Mandarynka.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6Alergeny:1,2,6,7

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Mleko i produkty pochodne.
  7. Seler i produkty pochodne.
  8. Gorczyca i produkty pochodne.
  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  10. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
    10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2.
  11. Łubin i produkty pochodne.
  12. Mięczaki i produkty pochodne.
  13. Skorupiaki oraz produkty pochodne.

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.

Skip to content