Jadłospis

Jadłospis od 16-06-2025 do 20-05-2025

              
ŚNIADANIE I
                  ŚNIADANIE II                          
OBIAD
  PODWIECZOREK
Poniedziałek 16-06-2025Kawa zbożowa na mleku;
Chleb:
Dworski,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, pastą jajeczną
i ogórkiem kiszonym.
Mleko;
Bagietka z masełkiem i dżemem truskawkowym; Pomarańcza.
Zupa jarzynowa na wywarze drobiowo-warzywnym;
Kasza jaglana, filet drobiowy
z warzywami
z patelni;
Herbata z cytryną.  
Banan.
Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Wtorek
17-06-2025
Herbata rumiankowa;
Chleb:
żytnio-pszenny
ze słonecznikiem,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, serkiem
z czosnkiem niedźwiedzim,
z roszponką
i pomidorkiem.
Budyń śmietankowy; Arbuz.  Zupa ryżowa na wywarze drobiowo-warzywnym;
Ziemniaki, klopsiki a la gołąbki w sosie pomidorowym;
Woda źródlana.  
Jabłko.  
Alergeny:1,6Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Środa
18-06-2025
Bawarka;
Chleb: żytnio-pszenny: 7 ziaren, pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, schabem tradycyjnym, papryką i rucolą.
Jogurt naturalny
z nasionami chia,
z musem morelowym.  
Krem z cebuli
z grzankami na wywarze drobiowo-warzywnym; Zapiekanka makaronowo-warzywna z kiełbaską
serem;
Ketchup;
Herbata miętowa
z cytrynką.  
Gruszka.
Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Czwartek
19-06-2025
          NIECZYNNE      NIECZYNNE            NIECZYNNE      NIECZYNNE
   
Piątek           20-06-2025           NIECZYNNE      NIECZYNNE            NIECZYNNE      NIECZYNNE
   

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Mleko i produkty pochodne.
  7. Seler i produkty pochodne.
  8. Gorczyca i produkty pochodne.
  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  10. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
    10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2.
  11. Łubin i produkty pochodne.
  12. Mięczaki i produkty pochodne.
  13. Skorupiaki oraz produkty pochodne.

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.

Skip to content