Jadłospis

25-09-2023 do 29-09-2023-2023

 ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 25-09-2023Kawa zbożowa na mleku;
Chleb: żytnio-pszenny z dynią,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, wątrobianką wędzoną i ogórkiem kiszonym.
Krem neapolitański na wywarze drobiowo-warzywnym z grzankami;
Makaron z kurczakiem i szpinakiem; Ketchup; Herbata z cytryną; Jabłko.
Budyń waniliowy; Chrupki kukurydziane; Banan.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Wtorek 26-09-2023Zupa mleczna z płatkami ryżowymi i siemieniem lnianym; Chleb: żytnio-pszenny: Piastowski,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem i miodem; Pomarańcza.  Zupa ziemniaczana na wywarze drobiowo-warzywnym;
Naleśniki z serkiem waniliowym i musem brzoskwiniowym; Woda źródlana; Marchewka do chrupania.
Herbata żurawinowa; Chleb: żytnio-pszenny: Piastowski,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, pastą z sera żółtego, ogórkiem i rzodkiewką.  
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,2,6,8
Środa 27-09-2023Herbata imbirowa; Chleb: żytnio-pszenny z ziarnami: 7 ziaren, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, pastą z makreli, pomidorkiem koktajlowym i roszponką.Zupa selerowa na wywarze    drobiowo-warzywnym z lanymi kluskami; Ziemniaki, stek z cebulką; Mix sałat ze śmietaną; Herbata koperkowa z cytryną; Śliwka.Jogurt pitny o smaku malinowym; Chałka z masełkiem.
Alergeny:1,2,3,6,8Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Czwartek 28-09-2023Zupa mleczna z kaszą manną; Chleb: żytnio-razowy,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, powidłami śliwkowymi; Banan.  Zupa pieczarkowa na wywarze drobiowo-warzywnym; Ryż z sosem śmietanowo-jeżynowym; Woda źródlana; Papryka do chrupania.  Herbata zielona; Chleb: żytnio-razowy,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, polędwicą sopocką, rucolą i pomidorkiem.  
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6
Piątek           22-09-2023Herbata El Grey z cytryną;
Chleb: żytni z żytem,pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, serkiem śmietankowym, kiełkami i ogórkiem.  
Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze drobiowo-warzywnym; Kasza jaglana, pulpety w sosie chrzanowym; Cukinia grillowana; Herbata rumiankowa; Gruszka.  Mleko; Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką (własnego wypieku).
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,2,6


Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Mleko i produkty pochodne.
  7. Seler i produkty pochodne.
  8. Gorczyca i produkty pochodne.
  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  10. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
    10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2.
  11. Łubin i produkty pochodne.
  12. Mięczaki i produkty pochodne.
  13. Skorupiaki oraz produkty pochodne.

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.

Skip to content