Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
-
Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
-
Jaja i produkty pochodne.
-
Ryby i produkty pochodne.
-
Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
-
Soja i produkty pochodne.
-
Mleko i produkty pochodne.
-
Seler i produkty pochodne.
-
Gorczyca i produkty pochodne.
-
Nasiona sezamu i produkty pochodne.
-
Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2. -
Łubin i produkty pochodne.
-
Mięczaki i produkty pochodne.
-
Skorupiaki oraz produkty pochodne.
*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.