25-01-2021 do 29-01-2021
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
Poniedziałek 25-01-2021 | Herbata z cytryną, chleb: żytni,pszenno-żytni, z masłem, schabem ze świniobicia, papryką i ogórkiem. | Zupa wiosenna ze szparagami, pyzy drożdżowe z sosem śmietankowo jeżynowym, talarki z marchewki, woda źródlana. | Herbata wieloowocowa, bagietka z masłem i serkiem waniliowym, banan. |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1,6,7 | Alergeny:1,6 | |
Wtorek 26-01-2021 | Zupa mleczna z płatkami jaglanymi, chleb: żytnio-pszenny z ziarnami,pszenno-żytni z masłem i miodem, jabłko. | Zupa neapolitańska z lanymi kluskami, kasza gryczana z pieczenią z indyka, surówka z czerwonej kapusty z papryką, herbata Rooibos z imbirem, pomelo. | Herbata koperkowa, chleb: żytnio-pszenny z ziarnami,pszenno-żytni z masłem i jajkiem gotowanym, sałatą i rzodkiewką. |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6,7 | Alergeny:1,2,6 | |
Środa 27-01-2021 | Herbata owocowa z wiśnią, chleb: pszenno-żytni z płatkami owsianymi,pszenno-żytni, z masłem, pastą z sera żółtego i pomidorkami koktajlowymi. | Zupa krem z buraków z groszkiem ptysiowym, kluski śląskie z gulaszem wieprzowym, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i marchewką, herbata miętowa z cytryną, banan. | Bawarka, chleb: pszenno-żytni 7 ziaren,pszenno-żytni, z masłem, polędwicą Sopocką, ogórkiem i kiełkami brokułu. |
Alergeny:1,6,8 | Alergeny:1,2,6,7 | Alergeny:1,6 | |
Czwartek 28-01-2021 | Zupa mleczna z kaszą manną, chleb: pszenno-żytni 7 ziaren,pszenno-żytni, z masłem i konfiturą malinową, melon. | Zupa pomidorowa z makaronem, risotto z kurczakiem i warzywami, kompot wieloowocowy, pomarańcza. | Jogurt naturalny z musem truskawkowym, biszkopty. |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1,6,7 | Alergeny:1,6 | |
Piątek 29-01-2021 | Sałatka makaronowa z szynką, serem i warzywami, chleb: żytnio-pszenny z ziarnami,pszenno-żytni z masłem, herbata Earl Grey z cytryną. | Zupa rybna z ryżem, ziemniaki z koperkiem, gzik twarogowy z rzodkiewką i szczypiorkiem, woda źródlana, jabłko. | Herbata z melisy, ciasto drożdżowe ze śliwkami z kruszonką (własnego wypieku). |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,3,6,7 | Alergeny:1,2,6 |
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
Poniedziałek 25-01-2021 | Herbata z cytryną, chleb: żytni,pszenno-żytni, z masłem, schabem ze świniobicia, papryką i ogórkiem. | Zupa wiosenna ze szparagami, pyzy drożdżowe z sosem śmietankowo jeżynowym, talarki z marchewki, woda źródlana. | Herbata wieloowocowa, bagietka z masłem i serkiem waniliowym, banan. |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1,6,7 | Alergeny:1,6 | |
Wtorek 26-01-2021 | Zupa mleczna z płatkami jaglanymi, chleb: żytnio-pszenny z ziarnami,pszenno-żytni z masłem i miodem, jabłko. | Zupa neapolitańska z lanymi kluskami, kasza gryczana z pieczenią z indyka, surówka z czerwonej kapusty z papryką, herbata Rooibos z imbirem, pomelo. | Herbata koperkowa, chleb: żytnio-pszenny z ziarnami,pszenno-żytni z masłem i jajkiem gotowanym, sałatą i rzodkiewką. |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6,7 | Alergeny:1,2,6 | |
Środa 27-01-2021 | Herbata owocowa z wiśnią, chleb: pszenno-żytni z płatkami owsianymi,pszenno-żytni, z masłem, pastą z sera żółtego i pomidorkami koktajlowymi. | Zupa krem z buraków z groszkiem ptysiowym, kluski śląskie z gulaszem wieprzowym, surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i marchewką, herbata miętowa z cytryną, banan. | Bawarka, chleb: pszenno-żytni 7 ziaren,pszenno-żytni, z masłem, polędwicą Sopocką, ogórkiem i kiełkami brokułu. |
Alergeny:1,6,8 | Alergeny:1,2,6,7 | Alergeny:1,6 | |
Czwartek 28-01-2021 | Zupa mleczna z kaszą manną, chleb: pszenno-żytni 7 ziaren,pszenno-żytni, z masłem i konfiturą malinową, melon. | Zupa pomidorowa z makaronem, risotto z kurczakiem i warzywami, kompot wieloowocowy, pomarańcza. | Jogurt naturalny z musem truskawkowym, biszkopty. |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1,6,7 | Alergeny:1,6 | |
Piątek 29-01-2021 | Sałatka makaronowa z szynką, serem i warzywami, chleb: żytnio-pszenny z ziarnami,pszenno-żytni z masłem, herbata Earl Grey z cytryną. | Zupa rybna z ryżem, ziemniaki z koperkiem, gzik twarogowy z rzodkiewką i szczypiorkiem, woda źródlana, jabłko. | Herbata z melisy, ciasto drożdżowe ze śliwkami z kruszonką (własnego wypieku). |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,3,6,7 | Alergeny:1,2,6 |
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
-
Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
-
Jaja i produkty pochodne.
-
Ryby i produkty pochodne.
-
Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
-
Soja i produkty pochodne.
-
Mleko i produkty pochodne.
-
Seler i produkty pochodne.
-
Gorczyca i produkty pochodne.
-
Nasiona sezamu i produkty pochodne.
-
Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2. -
Łubin i produkty pochodne.
-
Mięczaki i produkty pochodne.
-
Skorupiaki oraz produkty pochodne.
*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.