Jadłospis

Jadłospis od 14-10-2024 DO 18-10-2024

              
ŚNIADANIE I
                 
ŚNIADANIE II
                         
OBIAD
  PODWIECZOREK
Poniedziałek 14-10-2024Kawa zbożowa na mleku;
Chleb: Żytni
z żytem,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, pasztetem wieprzowym zapiekanym
i ogórkiem kiszonym.
Budyń śmietankowy; Pomarańcza.  Zupa kalafiorowa
z ziemniakami na wywarze drobiowo-warzywnym;
Makaron
z sosem mięsno-warzywnym;
Herbata
z cytryną.  
Banan.
Alergeny:1,2,6Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Wtorek
15-10-2024
Herbata z melisy; Chleb: żytnio-pszenny: Doktora, pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, serkiem ziołowym, pomidorkiem koktajlowym
i roszponką.  
Jogurt pitny
o smaku truskawkowym; Krakersy.  
Kapuśniak z kiszonej kapusty na wywarze drobiowo-warzywnym; Ziemniaki, paluszki rybne z fileta;
Mizeria;
Woda źródlana.
Gruszka.
Alergeny:1,6Alergeny:1,6Alergeny:1,2,3,6,7
Środa
16-10-2024
Bawarka;
Chleb: żytnio-pszenny: Dworski,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, szynką wędzoną, ogórkiem
i rzodkiewką.
Bagietka pieczona
z masełkiem czosnkowym; Papryka.  
Barszcz biały z jajkiem na wywarze drobiowo-warzywnym; Ryż zapiekany z jabłkiem
z sosem śmietanowo-waniliowym;
Słupki
z marchewki;
Herbata miętowa
z cytryną.  
Mandarynka.
Alergeny:1,6Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Czwartek
17-10-2024
Zupa mleczna        
z makaronem; Chleb: żytnio-pszenny: Bawarski, pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem
i konfiturą brzoskwiniową. 
Omlet z serem żółtym i ketchupem; Melon.Krem z cukinii;  na wywarze drobiowo-warzywnym;
Kasza jaglana, gulasz
z żołądków;
Buraczki z cebulką;
Woda źródlana.
Banan.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,2,6,7
Piątek           18-10-2024Kawa Inka. Chleb: żytnio-pszenny: Cegła,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, krakowską z fileta, papryką i rucolą.  
Mleko; Babka waniliowo-kakaowa
z cukrem pudrem(własnego wypieku); Pomarańcza.  
Zupa pomidorowa na wywarze drobiowo-warzywnym;
Ziemniaki, udko pieczone;
Surówka z białej kapusty;
Herbata malinowa.
Jabłko.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6Alergeny:1,2,6,7


Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Mleko i produkty pochodne.
  7. Seler i produkty pochodne.
  8. Gorczyca i produkty pochodne.
  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  10. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
    10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2.
  11. Łubin i produkty pochodne.
  12. Mięczaki i produkty pochodne.
  13. Skorupiaki oraz produkty pochodne.

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.

Skip to content