Jadłospis

21-11-2022 do 25-11-2022

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

21-11-2022

Kawa Inka na mleku;
Chleb:

· żytnio-pszenny z dynią,

· pszenno-żytni: Baltonowski,

z masłem, z polędwicą ze wsi, ogórkiem kiszonym i papryką.

Krupnik na wywarze

drobiowo-warzywnym z kiełbaską;
Makaron, karkówka duszona

z warzywami w sosie pomidorowym;

Woda źródlana;

Banan.

Jabłko pieczone z miodem

i cynamonem;

Bułka pszenna z masłem.

 

Alergeny:1,6

Alergeny:1,,2,6,7

Alergeny:1,6

Wtorek

22-11-2022

Zupa mleczna z płatkami ryżowymi;
Chleb:

· żytnio-pszenny: Piastowski,

· pszenno-żytni: Baltonowski,

z masłem i dżemem brzoskwiniowym;

Melon.

Zupa selerowa na wywarze drobiowo-warzywnym z lanymi kluskami;

Ziemniaki, filet z kurczaka w cieście koperkowym;

Mizeria ze śmietaną;

Herbata z melisy;

Mandarynka.

Herbata z cytryną;

Chleb:

· żytnio-pszenny: Piastowski,

· pszenno-żytni: Baltonowski,

z masłem, z serem żółtym, pomidorkiem koktajlowym

i rzodkiewką.

 

Alergeny:1,6

Alergeny:1,2,6,7

Alergeny:1,6

Środa

23-11-2022

Herbata żurawinowa;
Chleb:

· mocno żytni,

· pszenno-żytni: Baltonowski,

z masłem, z pastą jajeczną, papryką i sałatą.

 

Zupa fasolowa na wywarze drobiowo-warzywnym

z ziemniakami;

Knedle z truskawkami i sosem jogurtowym(na bazie jogurtu naturalnego);

Herbata miętowa z cytryną;

Marchewka do chrupania;

Winogron.

Koktajl mleczno-bananowy;

Rogal maślany z masłem.

 

Alergeny:1,2,6,8

Alergeny:1,2,6,7

Alergeny:1,6

Czwartek

24-11-2022

Zupa mleczna z zacierką;
Chleb:

· żytnio-pszenny z ziarnami:

· 7 ziaren,

· pszenno-żytni: Baltonowski,

z masłem i z miodem;

Gruszka.

Zupa pieczarkowa na wywarze drobiowo-warzywnym z makaronem;

Kasza gryczana, gulasz wołowy;

Buraczki z cebulką;

Kompot wieloowocowy;

Mandarynka.

Bawarka;

Chleb:

· żytnio-pszenny z ziarnami:     7 ziaren,

· pszenno-żytni: Baltonowski,

z masłem, schabem z pieca, ogórkiem i kiełkami.

 

Alergeny:1,6

Alergeny:1,2,6,7

Alergeny:1,6

Piątek           25-11-2022

Kakao;

Frankfurterki na gorąco

z ketchupem;

Chleb:

· żytnio-pszenny ze słonecznikiem: Dworski,

    pszenno-żytni: Baltonowski,

z masłem;

Ogórek kiszony.

Krem z białych warzyw na wywarze drobiowo-warzywnym z groszkiem ptysiowym;

Frytki, filet z miruny smażony;

Mix sałat z pomidorkami, z fetą

i sosem winegret;

Woda źródlana;

Pomelo.

 

Mleko;

Ciasto jogurtowe z malinami

i kruszonką (własnego wypieku).

 

Alergeny:1,6

Alergeny:1,3,6,7

Alergeny:1,2,6

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.

  2. Jaja i produkty pochodne.

  3. Ryby i produkty pochodne.

  4. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.

  5. Soja i produkty pochodne.

  6. Mleko i produkty pochodne.

  7. Seler i produkty pochodne.

  8. Gorczyca i produkty pochodne.

  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

  10. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
    10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2.

  11. Łubin i produkty pochodne.

  12. Mięczaki i produkty pochodne.

  13. Skorupiaki oraz produkty pochodne.

 
 

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.

Skip to content