Jadłospis od 13-10-2025 do 20-10-2025
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
ŚNIADANIE I | ŚNIADANIE II | OBIAD | PODWIECZOREK | |
Poniedziałek 13-10-2025 | Herbata z cytryną; pieczywo mieszane, z masłem, serkiem Almette śmietankowym i papryką. | Jabłko pieczone z cynamonem, krakersy. | Zupa jarzynowa zabielana, makaron z sosem bolońskim, ogórek, woda źródlana. | Banan. |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1 | Alergeny:1,2,6,7 | ||
Wtorek 14-10-2025 | Zupa mleczna z płatkami owsianymi; pieczywo mieszane z masłem, wątrobianką, rucolą i pomidorem koktajlowym. | Kisiel do picia truskawkowy, chrupki kukurydziane, pomarańcza. | Zupa selerowa z kluseczkami; ziemniaki z wody; stek z cebulką, fasola szparagowa z masłem i bułką, herbata miętowa. | Gruszka. |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1 | Alergeny:1,2,6,7 | ||
Środa 15-10-2025 | Herbata z cytryną; pieczywo mieszane z masłem, krakowską, ogórkiem świeżym i szczypiorkiem. | Herbata z dzikiej róży, tosty z masłem, serem żółtym i ketchupem. | Zupa z soczewicy z ziemniakami i kiełbasą; knedle z truskawkami z sosem jogurtowo- waniliowym; papryka do chrupania, herbata koperkowa. | Kiwi. |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6,7 | ||
Czwartek 16-10-2025 | Herbata z aronii; jajecznica ze szczypiorkiem, pieczywo mieszane z masłem, roszpunka. | Herbata Earl Grey z cytryną, bagietka z masłem, twarożkiem ziołowym i rzodkiewką | Krem z brokułowa z groszkiem ptysiowym kasza gryczana; karkówka w sosie prowansalskim, surówka z kapusty czerwonej, jabłka i papryki; kompot wieloowocowy. | Banan. |
Alergeny:1,2,6 | Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6,7 | ||
Piątek 17-10-2025 | Herbata koperkowa; pieczywo mieszane z masłem, szynką , papryką i pomidorem. | Mleko; ciasto jogurtowe z wiśniami z kruszonką (własnego wypieku). | Zupa szczawiowa z jajkiem zabielana ziemniaki; paluszki rybne z fileta sałata lodowa ze śmietaną; woda źródlana. | Jabłko. |
Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6 | Alergeny:1,2,3,6,7 |
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2. - Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.
- Skorupiaki oraz produkty pochodne.
*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.