Jadłospis od 10-11-2025 do 14-11-2025
| ŚNIADANIE I | ŚNIADANIE II | OBIAD | PODWIECZOREK | |
| Poniedziałek 10-11-2025 | Herbata miętowa; bułka pszenna z masłem, serkiem paprykowym i ogórkiem kiszonym. | Herbata malinowa, kanapka z masłem i jajkiem gotowanym oraz pomidorem i szczypiorkiem. | Zupa grysikowa, makaron z sosem śmietankowo – truskawkowym, marchewka, woda źródlana. | Jabłko. |
| Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6 | Alergeny:1,2,6,7 | ||
| Wtorek 11-11-2025 | NIECZYNNE | NIECZYNNE | NIECZYNNE | NIECZYNNE |
| Środa 12-11-2025 | Herbata z cytryną; pieczywo mieszane z masłem, pastą z żółtego sera oraz ogórkiem. | Herbata koperkowa, grzanki z masłem czosnkowym, pomarańcza. | Zupa wiejska z kiełbasą; placki ziemniaczane ze śmietaną; kalarepa do chrupania, herbata dzikiej róży. | Banan. |
| Alergeny:1,6,8 | Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6,7 | ||
| Czwartek 13-11-2025 | Herbata Rooibos, pieczywo mieszane z masłem, pasztetem miodowym, pomidorkami koktajlowymi oraz rucolą. | Mus owocowy, chrupki kukurydziane. | Barszcz czerwony z ziemniakami, zapiekanka makaronowo warzywna z szynką, serem żółtym i ketchupem, woda źródlana;. | Gruszka. |
| Alergeny:1,6 | Alergeny:1 | Alergeny:1,2,6,7 | ||
| Piątek 14-11-2025 | Kawa Inka na mleku; pieczywo mieszane z masłem, polędwicą drobiową, papryką. | Mleko; babka waniliowo-kakaowa z cukrem pudrem (własnego wypieku), banan. | Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym; frytki; paluszki rybne z fileta, surówka z białej kapusty, kompot śliwkowy. | Jabłko. |
| Alergeny:1,6 | Alergeny:1,2,6 | Alergeny:1,2,3,6,7 |
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2. - Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.
- Skorupiaki oraz produkty pochodne.
*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.
*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.