Jadłospis

Jadłospis od 15-09-2025 do 19-09-2025

ŚNIADANIE IŚNIADANIE IIOBIADPODWIECZOREK
Poniedziałek 15-09-2025Kawa Inka na mleku; chleb: żytnio-pszenny ze słonecznikiem ,pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, pasztetem pieczonym i papryką.
Herbata
z cytryną;
chałka
z masłem,
pomarańcza.
Zupa warzywna zabielana;
makaron
w pomidorach
z kiełbasa;
ogórek kiszony;
herbata miętowa.
Banan.
Alergeny:1,6Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Wtorek
16-07-2025
Herbata zielona; chleb: żytnio-pszenny: Dworski, pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, schabem tradycyjnym, rzodkiewką
i szczypiorkiem.
Budyń śmietankowy
z sosem malinowym.  
Zupa grysikowa;
ziemniaki;
udko pieczone
z kurczaka,
mizeria ze śmietaną,
woda źródlana.  
Śliwki.  
Alergeny:1,6Alergeny:1Alergeny:1,2,6,7
Środa
17-09-2025
Herbata z dzikiej róży; chleb: żytnio-pszenny:
7 ziaren, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, pastą jajeczną, roszpunką
i pomidorkami koktajlowymi.
Kisiel do picia wiśniowy;
krakersy;
arbuz.
Żurek staropolski
z kiełbasą;
ryż zapiekany
z jabłkiem z sosem jogurtowo – waniliowym; papryka do chrupania
herbata koperkowa
z cytryną.
Kiwi.
Alergeny:1,2,6Alergeny:1Alergeny:1,2,6,7
Czwartek
18-09-2025
Kakao; chleb: pszenno-żytni z grahamką, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, szynką drobiową, ogórkiem
i szczypiorkiem.
Zupa mleczna
z makaronem; pomarańcza.  
Krem z brokułu na wywarze drobiowo-warzywnym
z grzankami;
kluski śląskie;
karkówka w sosie prowansalskim;
buraczki z cebulką;
kompot wieloowocowy.
Śliwki.
Alergeny:1,6Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Piątek
19-09-2025
Herbata Earl Grey
z cytryną; chleb: żytni
z dynią, pszenno-żytni: Baltonowski, z masłem, serkiem chrzanowym, rucolą i pomidorami.
Mleko;
ciast drożdżowe
z wiśniami
i kruszonką (własnego wypieku).
Zupa ogórkowa na wywarze drobiowo-warzywnym;
ziemniaki;
paluszki rybne z fileta;
surówka z kapusty czerwonej;
woda źródlana.  
Jabłko.
Alergeny:1,2,6,8Alergeny:1,2,6Alergeny:1,2,3,6,7

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Mleko i produkty pochodne.
  7. Seler i produkty pochodne.
  8. Gorczyca i produkty pochodne.
  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  10. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
    10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2.
  11. Łubin i produkty pochodne.
  12. Mięczaki i produkty pochodne.
  13. Skorupiaki oraz produkty pochodne.

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.

Skip to content