Jadłospis

Jadłospis od 10-11-2025 do 14-11-2025

 ŚNIADANIE IŚNIADANIE IIOBIADPODWIECZOREK
Poniedziałek
10-11-2025
Herbata miętowa;
bułka pszenna z masłem, serkiem paprykowym
i ogórkiem kiszonym.
Herbata malinowa,
kanapka z masłem
i jajkiem gotowanym oraz pomidorem
i szczypiorkiem.
Zupa grysikowa,
makaron z sosem śmietankowo – truskawkowym,
marchewka,
woda źródlana.
Jabłko.
 Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6Alergeny:1,2,6,7
Wtorek
11-11-2025
NIECZYNNENIECZYNNENIECZYNNENIECZYNNE
    
Środa
12-11-2025
Herbata z cytryną;
pieczywo mieszane
z masłem, pastą
z żółtego sera oraz ogórkiem.
Herbata koperkowa,
grzanki z masłem czosnkowym,
pomarańcza.
Zupa wiejska z kiełbasą;
placki ziemniaczane ze śmietaną;
kalarepa do chrupania,
herbata dzikiej róży.
Banan.
 Alergeny:1,6,8Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Czwartek
13-11-2025
Herbata Rooibos,
pieczywo mieszane
z masłem, pasztetem miodowym, pomidorkami koktajlowymi oraz rucolą.
Mus owocowy,
chrupki kukurydziane.
Barszcz czerwony
z ziemniakami,
zapiekanka makaronowo warzywna
z szynką, serem żółtym
i ketchupem,
woda źródlana;.
Gruszka.
 Alergeny:1,6Alergeny:1Alergeny:1,2,6,7
Piątek
14-11-2025
Kawa Inka na mleku;
pieczywo mieszane
z masłem, polędwicą drobiową, papryką.
Mleko;
babka waniliowo-kakaowa z cukrem pudrem (własnego wypieku),
banan.
Krem z białych warzyw
z groszkiem ptysiowym;
frytki;
paluszki rybne
z fileta,
surówka z białej kapusty,
kompot śliwkowy.
Jabłko.
 Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6Alergeny:1,2,3,6,7

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Mleko i produkty pochodne.
  7. Seler i produkty pochodne.
  8. Gorczyca i produkty pochodne.
  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  10. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
    10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2.
  11. Łubin i produkty pochodne.
  12. Mięczaki i produkty pochodne.
  13. Skorupiaki oraz produkty pochodne.

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.

Skip to content