Jadłospis

Jadłospis od 19-05-2025 do 23-05-2025

              
ŚNIADANIE I
                  ŚNIADANIE II                          
OBIAD
  PODWIECZOREK
Poniedziałek 19-05-2025Zupa mleczna
z płatkami owsianymi
z rodzynkami;
Chleb:
żytni z żytem,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, serkiem
z łososiem, ogórkiem; Pomarańcza.
Kasza manna
z sosem brzoskwiniowym.
Zupa szpinakowa
z jajkiem na wywarze drobiowo-warzywnym;
Ryż paraboliczny, filet z kurczaka duszony
z warzywami
z patelni;
Herbata z cytryną.  
Banan.
Alergeny:1,3,6,7Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Wtorek
20-05-2025
Bawarka;
Chleb:
żytnio-pszenny
ze słonecznikiem,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, schabem tradycyjnym, papryką
i roszponką.
Jogurt pitny
o smaku malinowym; Krakersy.  
Krem warzywny na wywarze drobiowo-warzywnym;
Kasza gryczana, wątróbka drobiowa
w sosie;
Ogórek kiszony; Woda źródlana.  
Kiwi.  
Alergeny:1,6,7Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Środa
21-05-2025
Kawa Inka na mleku; Chleb:
żytnio-pszenny:
7 ziaren,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, pasztetem miodowym, pomidorem koktajlowym
i szczypiorkiem.
Budyń śmietankowy; Melon.  Zupa ryżowa na wywarze drobiowo-warzywnym; Ziemniaki, udko
z kurczaka pieczone; Surówka z kapusty pekińskiej;
Herbata miętowa
z cytryną.  
Jabłko.
Alergeny:1,2,6,7Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Czwartek
22-05-2025
Herbata Rooibos Chleb:
pszenno-żytni
z grahamką,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, pastą jajeczną, rzodkiewką
i pomidorkiem.  
Herbata wiśniowa; Tosty z serem żółtym
i ketchupem.  
Zupa ziemniaczana
z kiełbasą na wywarze drobiowo-warzywnym;
Makaron z sosem śmietanowo-truskawkowym; Kalarepka;
Woda źródlana.  
Banan.
Alergeny:1,2,6,7,8Alergeny:1,6,7Alergeny:1,2,6,7
Piątek           23-05-2025Herbata Ell Grey
z cytryną;
Chleb:
żytni z dynią,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, polędwicą sopocką, rucolą
i ogórkiem.
Mleko;
Babka waniliowa
z cukrem pudrem (własnego wypieku); Pomarańcza.
Zupa pomidorowa zabielana
z makaronem na wywarze drobiowo-warzywnym;
Pyzy ziemniaczane
z mięsem i cebulką; Papryka do chrupania;
Herbata koperkowa.
Gruszka.
Alergeny:1,6,7Alergeny:1,2,6Alergeny:1,2,6,7

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Mleko i produkty pochodne.
  7. Seler i produkty pochodne.
  8. Gorczyca i produkty pochodne.
  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  10. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
    10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2.
  11. Łubin i produkty pochodne.
  12. Mięczaki i produkty pochodne.
  13. Skorupiaki oraz produkty pochodne.

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.

Skip to content