Jadłospis

Jadłospis od 1-12-2025 do 5-12-2025

 ŚNIADANIE IŚNIADANIE IIOBIADPODWIECZOREK
Poniedziałek
1-12-2025
Kawa Inka na mleku;
pieczywo mieszane,
z masłem, pasztetem pieczonym
i pomidorkami koktajlowymi.
Herbata Rooibos,
bułka maślana
z masłem,
jabłko.
Krem neapolitański,
kasza jęczmienna,
pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym,
cukinia grillowana,
herbata z cytryną.
Banan.
 Alergeny:1,6Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Wtorek
2-12-2025
Zupa mleczna
z płatkami jaglanymi
z rodzynkami;
pieczywo mieszane
z masłem, szynką tradycyjną, sałatą rzymską
i rzodkiewką.
Jogurt pitny
o smaku brzoskwiniowym,
biszkopty.
Zupa ryżowa;
ziemniaki z wody,
udko pieczone
z kurczaka,
mizeria ze śmietaną
woda źródlana.
Mandarynka.
 Alergeny:1,6,10Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Środa
3-12-2025
Bawarka ;
pieczywo mieszane
z masłem, pasta
z makreli wędzone oraz ogórkiem kiszonym.
Herbata owocowa,
Grzanki z masłem czosnkowym.
Grochówka
z kiełbasą;
ryż zapiekany
z jabłkiem
z sosem śmietanowo waniliowym;
papryka do chrupania,
herbata koperkowa.
Gruszka.
 Alergeny:1,3,6,8Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Czwartek
4-12-2025
Kakao,
frankfurterki
z musztardą,
papryka,
pieczywo mieszane
z masłem.
Płatki kukurydziane na mleku,
pomarańcza.
Zupa szpinakowa z jajkiem,
ziemniaki;
gulasz wieprzowy,
buraczki,
kompot śliwkowy.
Jabłko.
 Alergeny:1,2,6,8Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Piątek
5-12-2025
Herbata Earl Grey
z cytryną ;
bułka grahamka
z masłem, polędwicą drobiową, ogórkiem
i szczypiorkiem.
Mleko;
ciasto biszkoptowe
z jabłuszkiem
i cukrem pudrem, (własnego wypieku).
Żurek staropolski;
pizza z pieczarkami, papryką
i kukurydzą oraz ketchupem
i sosem czosnkowym,
lemoniada
Mandarynka.
 Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6Alergeny:1,2,6,7

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Mleko i produkty pochodne.
  7. Seler i produkty pochodne.
  8. Gorczyca i produkty pochodne.
  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  10. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
    10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2.
  11. Łubin i produkty pochodne.
  12. Mięczaki i produkty pochodne.
  13. Skorupiaki oraz produkty pochodne.

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.

Skip to content