Jadłospis

Jadłospis od 13-10-2025 do 20-10-2025

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

 ŚNIADANIE IŚNIADANIE IIOBIADPODWIECZOREK
Poniedziałek
13-10-2025
Herbata z cytryną;
pieczywo mieszane,
z masłem, serkiem Almette śmietankowym
i papryką.
Jabłko pieczone
z cynamonem,
krakersy.
Zupa jarzynowa zabielana,
makaron z sosem bolońskim,
ogórek,
woda źródlana.
Banan.
 Alergeny:1,6Alergeny:1Alergeny:1,2,6,7
Wtorek
14-10-2025
Zupa mleczna
z płatkami owsianymi;
pieczywo mieszane
z masłem, wątrobianką, rucolą i pomidorem koktajlowym.
Kisiel do picia truskawkowy,
chrupki kukurydziane, pomarańcza.  
Zupa selerowa
z kluseczkami;
ziemniaki z wody;
stek z cebulką,
fasola szparagowa z masłem i bułką,
herbata miętowa.  
Gruszka.
 Alergeny:1,6Alergeny:1Alergeny:1,2,6,7
Środa
15-10-2025
Herbata z cytryną;
pieczywo mieszane
z masłem, krakowską, ogórkiem świeżym i szczypiorkiem.
Herbata z dzikiej róży,
tosty z masłem, serem żółtym
i ketchupem.
Zupa z soczewicy z ziemniakami
i kiełbasą;
knedle z truskawkami
z sosem jogurtowo- waniliowym;
papryka do chrupania,
herbata koperkowa.
Kiwi.
 Alergeny:1,6Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Czwartek
16-10-2025
Herbata z aronii;
jajecznica ze szczypiorkiem,
pieczywo mieszane
z masłem,
roszpunka.
Herbata  Earl Grey
z cytryną,
bagietka
z masłem, twarożkiem ziołowym
i rzodkiewką
Krem
z  brokułowa
z groszkiem ptysiowym
kasza gryczana;
karkówka w sosie prowansalskim,
surówka z kapusty czerwonej, jabłka
i papryki;
kompot wieloowocowy.
Banan.
 Alergeny:1,2,6Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Piątek
17-10-2025
Herbata koperkowa;
pieczywo mieszane
z masłem, szynką ,
papryką i pomidorem.
Mleko;
ciasto jogurtowe
z wiśniami
z kruszonką (własnego wypieku).
Zupa szczawiowa z jajkiem zabielana
ziemniaki;
paluszki rybne
z fileta
sałata lodowa ze śmietaną;
woda źródlana.  
Jabłko.
 Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6Alergeny:1,2,3,6,7
  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Mleko i produkty pochodne.
  7. Seler i produkty pochodne.
  8. Gorczyca i produkty pochodne.
  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  10. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
    10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2.
  11. Łubin i produkty pochodne.
  12. Mięczaki i produkty pochodne.
  13. Skorupiaki oraz produkty pochodne.

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.

Skip to content