Jadłospis

Jadłospis od 18-11-2024 DO 22-11-2024

              
ŚNIADANIE I
                  ŚNIADANIE II                          
OBIAD
  PODWIECZOREK
Poniedziałek 18-11-2024Zupa mleczna
z płatkami owsianymi
i żurawiną;
Chleb: Żytnio-pszenny:  Cegła,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem i dżemem porzeczkowym.
Jabłko pieczone
z cynamonem; Krakersy.  
Zupa selerowa
z kluseczkami na wywarze drobiowo-warzywnym; Ziemniaki, karkówka duszona z warzywami;
Herbata z cytrynką.  
Banan.
Alergeny:1,6Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Wtorek
19-11-2024
Herbata Rooibos; Chleb: żytnio-pszenny: dworski,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, szynką Boryny, pomidorkiem koktajlowym
i ogórkiem.  
Jogurt naturalny; Mus brzoskwiniowy.  Zupa kalafiorowa
z ziemniakami na wywarze drobiowo-warzywnym;
Naleśniki
z serdelkiem, serem żółtym i ketchupem; Woda źródlana.  
Gruszka.  
Alergeny:1,6Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Środa
20-11-2024
Bawarka;
Chleb: żytnio-pszenny: słonecznikowy, pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, pastą
z makreli wędzonej, papryką i rzodkiewką.  
Sok pomarańczowy
z marchewką
i selerem naciowym świeżo wytłaczany;
Wafle ryżowe.  
Barszcz biały
z jajkiem na wywarze drobiowo-warzywnym;
Knedle z truskawkami ze śmietaną; Kalarepka;
Herbata miętowa
z cytryną.  
Jabłko.
Alergeny:1,2,3,6,8Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Czwartek
21-11-2024
Herbata z głogu;
Chleb: Graham,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, twarożkiem ziołowym, rucolą
i ogórkiem kiszonym.  
Kisiel malinowy; Melon.  Krem cebulowy
z grzankami na wywarze drobiowo-warzywnym;
Makaron
z kurczakiem
i szpinakiem, z sosem pomidorowym; Kompot wieloowocowy.
Banan.
Alergeny:1,6Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6,7
Piątek           22-11-2024Herbata rumiankowa; Chleb: żytnio-pszenny: 7 ziaren,
pszenno-żytni: Baltonowski,
z masłem, kiełbaską krakowską, pomidorem i sałatą rzymską.  
Mleko;
Babka cytrynowa
z lukrem (własnego wypieku); Pomarańcza.
Zupa jarzynowa na wywarze drobiowo-warzywnym; Ziemniaki, jajko sadzone, mizeria
ze śmietaną;
Woda źródlana.
Kiwi.
Alergeny:1,6Alergeny:1,2,6Alergeny:1,2,6,7

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
  2. Jaja i produkty pochodne.
  3. Ryby i produkty pochodne.
  4. Orzechy (migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe) oraz produkty pochodne.
  5. Soja i produkty pochodne.
  6. Mleko i produkty pochodne.
  7. Seler i produkty pochodne.
  8. Gorczyca i produkty pochodne.
  9. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  10. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej
    10 mg/kg lub 10 mg/w przeliczeniach na SO2.
  11. Łubin i produkty pochodne.
  12. Mięczaki i produkty pochodne.
  13. Skorupiaki oraz produkty pochodne.

*Zastrzegamy możliwość zmiany jadłospisu.

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe
(np. przyprawy, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać, śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy, sezamu, związków siarki, orzeszków ziemnych.

Skip to content